Alles over Van Looy

Leo Van Looy richtte in 1971 een eigen atelier voor auto- en scheepselektriciteit op in de Sint Waldetrudisstraat te Herentals. In het begin is zijn activiteit beperkt tot herstellingen, maar de zaak groeit al snel uit tot een verkooppunt voor auto- en scheepsproducten.

In 1980 verhuist de zaak naar zijn huidige adres, Aarschotseweg 16 te Herentals en specialiseren we ons op twee afdelingen, nl auto-elektriciteit en auto-onderdelen. In 1983 wordt geïnvesteerd in de uitbreiding van de winkel, met in 1985 de opening van de nieuwe showroom.

Het gamma wordt aangevuld met technische auto-onderdelen.

In 1983 draagt Leo Van Looy zijn zaak over en wordt ze omgevormd tot een NV. Een nieuwe afdeling Telecommunicatie, meer bepaald de mobilofoons, later GSM’s, draadloze telefoontoestellen en telefooncentrales wordt toegevoegd in 1986.

In de jaren ’90 groeide NV Van Looy sterk. Enerzijds door onze pioniersrol als grootste verdeelcenter van mobiele telefonie in de regio, anderzijds door ons lidmaatschap van Auto Parts International dat toeliet om een groot assortiment te koppelen aan een goede service.

In 1996 openen we onze telecom shop, met uitbreiding van het gamma. We worden Proximus Business Center. De zaak wordt vanaf nu geleid door mevrouw Betty Cuylen, dochter van 1 van de vorige eigenaars.

Onze telecommunicatie afdeling wordt in 2001 Belgacom Business Partner, zodat we onze business klanten nog beter van dienst kunnen zijn met een totaalpakket van telecom producten en –diensten.

In 2006 is ons Mobistar Business Center een feit.

De oprichting en inhuldiging van onze nieuwe kantoren en een ruim magazijn gebeurt in 2006. Deze nieuwe infrastructuur is een extra impuls voor onze 22 medewerkers om zich dagelijks in te zetten voor ons trouw cliënteel.

Om aan de noden en behoeften van onze klanten tegemoet te komen starten we het track-and-trace programma op, samen met onze partner Ram-Data.

Vanaf 29 februari 2008 kunnen onze klanten ook terecht in onze 2de vestiging aan de Geelsebaan 43 te Retie. Hier bieden we dezelfde producten, diensten en service aan.

Onze telecomwebshop werd opgezet in August 2014 en de webshop voor autoaccessoires wordt voortdurend uitgebreid. U kan nu reeds 50.000 auto accessoires bestellen in onze autoaccessoire-webshop.

In November 2014 werd onze telecom groep als eerste bedrijf buiten de Mobistar Groep “Expert Point voor Professionals”. Hierdoor kunnen wij kmo’s en professionele klanten een nog betere service verlenen op hun maat. Onze telecommedewerkers volgden daartoe een speciale opleiding.

Als KMO begrijpt NV Van Looy de noden van KMO’s en kenmerkt zij zich door een sterke klantgerichtheid zowel op vlak van auto-onderdelen als van telecom en heeft ze zowel in Herentals als in Retie een eigen plaatsingsatelier waar wij autoaccessoires en telecom monteren.

De NV Van Looy richt zich op de A-merken zoals Varta, Textar, Liqui Moly, Glassurit, Thule, Valeo, Luk.

 

Wij hebben een uitgebreide stock en kunnen de meeste producten binnen de 24 uur leveren.

 

 

Mijn account

Wachtwoord vergeten

Registreer

Auto-onderdelen

Om vanlooy.be goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent. Accepteren